presenninglageret.dk

Vi ved alt om presenninger og en hel masse andet

Sundhed, motion og mad

Få et puslespil som udfordrer dig – det holder dig i gang

Udfordringer er utrolig vigtige for alle mennesker. Det er faktisk noget, som vi måske ikke går og tænker så meget over til daglig. Men at vi får udfordringer nok i dagligdagen, er faktisk en utrolig vigtig del af det at være menneske. Der er desværre mange mennesker, som har problemer med, at de føler, at deres tilværelse slet ikke er så god, som de kunne tænke sig, at den var. Der er mange mennesker, der synes, at livet er kedeligt og gråt, og dette er en meget alvorlig ting, for det vigtigste i et samfund er, at borgerne har et godt liv. Det er jo det, som er samfundets hovedmål.

Det, som mange gange er galt hos disse mennesker, er, at de slet ikke får udfordringer nok i dagligdagen. Hvis man ikke får det, så er det som om, at hjernen simpelthen bare slår fra eller går på ”autopilot”, og det får man ikke meget livskvalitet ud af.

Udfordringer er med til at holde hjernen ung og skarp. Det øger vores livskvalitet og er med til at give os kvalitet i tilværelsen. Det er vigtigt, at holde hjernen i gang. Det bibeholder vores evne til at huske og til fortsat at kunne lære nyt, selv om vi kommer op i alderen (se http://www.netdoktor.dk/sundhed/hjerneiform.html). Faktisk er det slet ikke alderen, som er hjernens største fjende, men derimod sygdom og vores egen manglende evne til kontinuerlig at udfordre og holde hjernen i gang. Så der er altså meget vi selv kan gøre for at holde os åndsfriske og skarpe.

Puslespil er rigtig sundt

Der er mange, der rådgiver mennesker, som synes at være passive omkring deres liv, og de giver rigtig mange forskellige råd til, hvordan man kan få et bedre liv.

En af de vigtige ting er, at holde man skal sørge for at holde sig fysisk aktiv, selv om man kommer op i alderen. Og så er det altså vigtigt, at huske at udfordre hjernen. Ting som eksempelvis læsning, krydsord, og så noget, som mange faktisk har overset, nemlig puslespil er gode ting at holde hjernen i gang med.

Puslespil fra eksempelvis Jan van Haasteren kan være rigtig gode og faktisk direkte sunde, fordi de virkelig er gode til at aktivere hjernen og give en udfordringer. De er nemlig ikke helt lette at få til at gå op, så der skal noget tankevirksomhed til, når man har fat i disse puslespil.

Hvis man investerer i sådan et puslespil, så kan man rimelig hurtigt mærke en forskel i hverdagen, men det kræver nok også en hel del selvdisciplin, hvis man hver dag skal forsøge at lægge lidt mere af puslespillet, og der kan godt gå rimelig lang tid, før man har løsningen, men så er det også bare en virkelig god følelse bagefter.

Det er vedvarende arbejde at holde sig i gang

At holde sig i gang er vedvarende arbejde. Det er ikke et stykke arbejde, man kan udføre en enkelt gang og så blive færdig med det. Man skal holde sig i gang hele tiden, men så kan man også tilføre sig en øget livskvalitet og øget velvære.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *