presenninglageret.dk

Vi ved alt om presenninger og en hel masse andet

Bolig og have

Regnvejret ødelægger mine havedage

Når man har fuldtidsarbejde, dyrker lidt sport og har børn, som også skal ”fragtes” til og fra deres fritidsaktiviteter og frem og tilbage mellem deres venner, så er der ikke meget tid i hverdagen til at få gjort noget ved hus og have. Så det er weekenderne, som må stå for skud, når der skal gøres noget for at pleje hækken, græsplænen og alle de andre ting, som nu følger med det at være haveejer.

Men det er jo altså ikke altid så let, når nu vejrguderne flere weekender i træk har besluttet sig for, at sende ganske store mængder vand ned over området. Der er jo nemlig mange haveaktiviteter, som ikke rigtig egner sig til at blive foretaget i silende regn. Og man kan jo ikke så godt spænde en presenning ud over hele haven for at holde den fri for regnen.

Så mange gange synes jeg det gælder om at være lidt på forkant med tingene. Det hjælper ikke, at man først skal til at finde ud af hvad der skal laves og hvordan det skal gøres, når solen en sjælden gang i mellem titter frem. Det gælder om at have styr på det, så man kan skynde sig at komme til opgaverne, når lejligheden byder sig. Så jeg sørger for, at hele tiden der er olie og benzin på græsslåmaskinen og backup i reserve. Og så sørger jeg for, at jeg hele tiden er klar over, hvilken opgave jeg vil kaste mig over som det næste. Alt afhængig af vejret, naturligvis.

Og er der nogle ting, som jeg skal have læst op på, sørger jeg for også at få det gjort inden jeg skal i gang med opgaverne. Noget af det næste, som jeg ved, at jeg skal have gjort noget ved, er alt det mos vi har i vores græsplæne. Og så er jeg også godt træt af alle de myrer, som hele tiden finder vej ind i vores entre og derfra kommer videre rundt i huset. Så jeg skal helt sikkert også have fundet nogle gode råd mod myrer.

Alt sådan noget får jeg læst op på, når regnvejret ødelægger mine havedage. Så går tiden trods alt ikke til spilde, med bare at vente på godt vejr. Og når jeg er godt forberedt, går det også meget hurtigere med at få noget fra hånden, når det endelig er havevejr.

Men mon ikke vi snart er så heldige at få noget bedre vejr, så man ikke behøver at sidde på spring og vente på et hul i skyerne? Nu vi har ramt juli måned burde det gode vejr jo trods alt være på vej.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *