presenninglageret.dk

Vi ved alt om presenninger og en hel masse andet

Ferie, fritid og oplevelser

På tur i dyrenes verden

I gennem min barndom, ungdom og senest i mit voksenliv har jeg sammen med min egen familie besøgt en lang række mini-zoo og større zoologiske haver rundt omkring i Danmark. Hver af dem har været en oplevelse i sig selv, og nogle gange er der en særlig hændelse eller følelse, som bagefter står tydeligst i erindringen.

I mine yngre år har jeg flere gange besøgt Knuthenborg Safaripark på Lolland, som siden starten har udviklet sig fra en stor herregårdshave til at væreNordeuropas største safaripark, hvilket vil sige, at der er mulighed for at køre rundt i bil inde hos nogle af dyrene. Et af mine kæreste minder fra disse ture var, da jeg som glad treårig kravlede op på ryggen af en kamel, der lå i græsset. Da den pludselig rejste sig, så jeg min mors lidt forskrækkede ansigtsudtryk – selv følte jeg mig helt roligt – holdte bare godt ved i pelsen med begge næver. Det var bare den sejeste følelse at sidde der højt oppe 🙂 Og nej jeg ville da ikke lige ned igen!

Aalborg Zoo har jeg besøgt et utal af gange – de seneste mange gange sammen med mine børn. Her bruger vi tit meget tid ved det forholdsvis nye isbjørneanlæg, som med de tykke vinduer rigtigt har åbnet op til anlægget og gør, at man kan komme helt tæt på de store dyr. Desværre mistede Aalborg Zoo i maj deres isbjørneunge Augo, som faldt i anlægget og brækkede begge forben – så trist! Han var tit anledning til et smil eller et godt grin, når han boltrede sig i anlægget. Når det gælder Aalborg Zoo bliver jeg også nødt til at nævne deres fantastiske legeplads. Den ser egentligt ikke ud af så meget, men den kan altså blive ved med at udfordre mine børn på deres klatre- og balanceevne, så den bliver aldrig kedelig.

I Givskud har jeg oplevet en særdeles dominerende han-bavian – vi kastede stykker af banan ned i deres anlæg og den eneste, der fik det at smage var lederen af flokken, som farede hidsigt rundt for at få det hele. De andre turde simpelthen ikke tage det. Om den her han-bavian var specielt dominerende, eller de bare er sådan fra naturens side, ved jeg faktisk ikke. Særligt charmerende var dens opførsel ikke, men det var alligevel en fascinerende oplevelse. Givskud Zoo har jeg et ønske om at besøge igen. I 2000 overtog de en gorillaflok fra Københavns Zoo, som måtte opgive at beholde dem. Heldigvis er de faldet godt til i deres nye anlæg i det jyske, så det er stadig muligt at opleve de her fantastiske dyr i Danmark.

Et af de mindre steder, jeg har besøgt nogle gange på det seneste, er Nymarksminde, som ligger lidt nord for Aalborg. I forhold til dyr er det nærmest det, man kan betegne som en mini-zoo. Den har kaniner, høns, ænder, gæs, kalkuner, heste, køer, geder, grise, får, katte og en hund. Hver dag kl. 10.00 er der mulighed for at hjælpe med at fodre dyrene. På Nymarksminde er det roen og nærværet, som er i højsædet. Det er i hvert fald den fornemmelse, som jeg gået derfra med gang på gang. Det er simpelthen så superhyggeligt! Se mere om Nymarksminde minizoo her: http://nymarksminde.dk/farmpark.php.

Jeg har også besøgt flere andre dyreparker end dem jeg nævner her og synes altid det har været en oplevelse. Det er ikke blevet mindre efter jeg selv har fået børn, som jo tit også synes dyr er skønne. Så det er bare med at komme af sted.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *