presenninglageret.dk

Vi ved alt om presenninger og en hel masse andet

Udendørs

Bondo på jagt

Det er da lige før, at jeg skal overveje at gå til en hundepsykolog med Bondo, som er min dejlige jagthund. Han er en tysk ruhåret, og han elsker at komme med mig på jagt. Det gør han i så høj grad, at han lægger mærke til selv det mindste tegn på, at vi måske skal af sted sammen, så hvis han bliver opmærksom på sådan et tegn i den daglige rutine, forventer han straks, at han skal på jagt. Det betyder, at han nogle gange bliver meget skuffet, når det viser sig, at det ikke lige er tid til en jagttur. Jeg oplevede det igen i dag, da jeg skulle ud at slå græsplænen. Mine normale arbejdsbukser var til vask, så jeg valgte i stedet at tage mit Deerhunter jagttøj ( info her ) på, for det skal alligevel også vaskes, inden jeg næste gang skal bruge det til jagt. Og Bondo var der som et søm med løftede ører og halen lige i vejret. Han har helt sikkert vænnet sig til, at når jeg tager det tøj på, så vanker der en tur i terrænet, for jeg bruger det også, hvis vi bare skal ud at trave en tur i naturen. Der sker det samme, hvis jeg for eksempel tager min kikkert ned fra knagen i bryggerset for måske at kigge efter en lidt sjælden fugl i haven. Så tror Bondo også, at vi skal af sted, og jeg har faktisk ondt af ham, for han bliver tydeligt skuffet, når det går op for ham, at vi ikke skal på jagt. Jeg havde den samme oplevelse forrige søndag, da jeg skulle ud at spille golf med et par af mine venner. Da jeg tog min afstandsmåler til golf ned fra hylden, opfattede Bondo den tilsyneladende som en kikkert, og han reagerede igen med en forventning om, at vi skulle på tur. Nå, det med en hundepsykolog vil jeg nu nok ikke kaste mig ud i, men jeg vil i hvert fald arbejde på at vænne Bondo til, at det ikke altid er ensbetydende med en jagttur, når han bemærker nogle af de signaler, han ellers forbinder med sådan en tur. Jeg er begyndt på med jævne mellemrum at træne mine skydefærdigheder ude i haven. Til det brug har jeg et luftgevær, men Bondo kan selvfølgelig ikke skelne luftgeværet fra mine haglgevær, så i starten reagerede han også med sine forventninger. Men nu er det begyndt at hjælpe, fordi jeg så ofte som muligt tager luftgeværet ud af mit våbenskab (købt billigt online her ) for at tage det med ud i haven. De hyppige gentagelser af den øvelse har efterhånden ført med sig, at Bondo ikke pr. automatik tænker på jagt, når jeg nærmer mig våbenskabet. På flere punkter kan jeg jo også skåne Bondo for nogle af de mange skuffelser, han får på den måde. For eksempel kan jeg konsekvent undgå at bruge mit jagttøj til andet end netop jagt, ligesom jeg kan skjule min kikkert under en jakke, hvis jeg skal bruge den til noget andet end jagt.
Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *