presenninglageret.dk

Vi ved alt om presenninger og en hel masse andet

Sundhed, motion og mad

Fordele ved saunatæpper

I de sidste ugers tid har du sikkert hørt og set en masse information om, hvilke eftervirkninger Coronaepidemien har haft på vores liv: Nogle af os er blevet menneskesky. Andre vil helst blive ved med at beskytte sig imod smitte ved at bruge ansigtsmasker. Andre igen er blevet aggressive. Nogle har fået depressioner mv. Vi har hørt mange ting. Men sandheden er, at de fleste af os har fået opbygget en rutine, hvor vi går mindre ud i byen, og derimod bliver derhjemme i større omfang. Og det er der ingen, der skal klandre.

Brug for velvære

Men hvad gør vi, hvis vi sådan lige har brug for et times velvære – men simpelthen ikke har lyst til at gå ned til fitnesscenteret eller svømmehallen for at komme i sauna? Ja, vi putter os måske i sofaen med et hjemmehæklet tæppe og en kop te. Eller måske lægger vi os på gulvet og svøber os ind i et infrarødt saunatæppe. Hvad for noget? Du spørger. Infrarøde saunatæpper? Ja, det er en slags tæpper, der anvender lys til at varme os op. De kan blive op til 80 grader varme – og det er altså varmt! De er supergode til at få os til at slappe af – netop fordi de får os til at geare ned i den stressende hverdag. De kan sørge for at, vi får svedet en masse giftstoffer ud af kroppen. Og de kan også sørge for, at vores krop restitueres hurtigt, hvis vi har været ude og løbe.

Infrarødt saunatæppe er billigt

Et saunatæppe med infrarød varme er ikke en stor investering. Slet ikke, hvis du er sportsmenneske og har brug for at få kroppens ømme muskler i form igen. Det omfatter nemlig hele kroppen. Ikke kun benene, sådan som fx Recovery Boots gør det.

Fordelen ved et infrarødt tæppe er dog ikke kun, at det hjælper til restitueringen af muskler i kroppen. Eller til blot en følelse af velvære efter en lang kold dag. Det fremmer faktisk kalorieforbrændingen. Og det er jo noget, som os, der gerne vil smide et par kilo, gerne vil komme nemt om. Vi har jo været på den ene slankekur efter den anden. Uden at det gav resultater. Så, hvis vi kan få lidt hjælp via et saunatæppe, så vil vi blive rigtigt glade. Og ja, det er faktisk rigtigt nok. Saunatæppet gør nemlig det, at det sørger for at blodcirkulationen sker hurtigere. Derved bliver forbrændingen også sat op. Og det betyder mindre fedt i kroppen.

Bruges med omtanke

Der er dog lige det, som skal nævnes her: Et saunatæppe må ikke misbruges. Bliver det misbrugt, kan det være rigtigt farligt. Det har ikke noget at gøre med, at saunatæppet skal tilsluttes en stikkontakt. Nej, det har noget at gøre med, at du kan blive dehydreret, hvis du misbruger tæppet.
Derfor skal du huske at drikke vand, inden du bruger tæppet, imens du bruger det og efter brugen.
Og så skal du naturligvis også huske at gøre tæppet rent efter brug. Du har jo svedt en masse giftstoffer ud af din krop.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *