presenninglageret.dk

Vi ved alt om presenninger og en hel masse andet

Generelt

Solindfald og gulve

Alle er på vinterferie i denne uge. Og det ærgrer dig, at du skal arbejde. Du ville da også gerne have kunnet tage din familie med til Norge for at stå på ski i nogle dage. Men sådan blev det bare ikke. Du skal arbejde, fordi I har en deadline, som bare skal overholdes. Ellers kommer der dyre bøder – ifølge kontrakten. Bøderne skal I undgå. Så: Kravet om overarbejde skal indfries. Som indretningsarkitekt har du to opgaver som skal udføres for bygherren: Den første er: Du skal finde den bedste løsning på solafskærmning i hele bygningen. Den anden er, at du skal finde en god måde at ’binde’ hele komplekset sammen på – give det sin helt egen identitet – via gulvbelægningen eller forskellige gulvbelægninger.

Nem opgave

Den første opgave er rimeligt nem at løse. Du har fundet gardiner, der kan styres både manuelt og via en remote control. Det er et spørgsmål om økonomi. Det skal du derfor lige vende med bygherren. Den anden opgave er derimod lidt mere vanskelig at løse. Her er der nemlig forskellige krav. I receptionen kan en løsning med linoleum på gulvet være den helt rigtige. Men oppe på første etage, hvor der er et stort møderum, skal der måske anvendes tæppefliser. Sådan i et smart design, der både bruger flere farver og forskellige størrelser på fliserne. Og oppe på selve virksomhedens kontorer skal der måske anvendes andre materialer. Det kommer lidt an på, hvad ledelsen siger. Men du skal give dem et forslag. Og du vil gerne forsøge at give bygherren et enkelt forslag, der omfatter alle etagerne.

Tæppefliser er valgt

Du ved på forhånd, hvorfor du ikke vil råde til, at der bliver brugt væg til væg tæpper. Det har noget med omkostningerne ved udskiftning af den slags tæpper. Samtidigt har du også mere ro på det hele, hvis der kan blive lagt tæppefliser på gulvene. Her kan du jo lege både med farver og størrelser på fliserne. Og samtidigt kan du argumentere for den billigere omkostning, hvis en tæppeflise skal udskiftes. Du sætter dig derfor og tegner – et forslag, der består af lyse farver.

Lyse gulve hjælper sammen med afskærmning

Din erfaring er, at selvom der er brug for professionel solafskærmning og gardiner på et kontor, så er det bedst, hvis gulvbelægningen er lys. Det giver bedre humør. Du foreslår derfor at der både anvendes linoleum og tæppefliser i lyse grå og beige farver.

Argumenterne for at det skal være disse materialer og disse farver, har du parat:

  • Først og fremmest: Lyse farver skaber mere lys. Dunkle farver skaber mørke.
  • Dernæst: Begge materialer er nemme at holde rene. Dette er en vigtig faktor på en arbejdsplads, hvor mange mennesker færdes dagligt.
  • Yderligere: Det er bløde materialer, som ikke fremkalder lyd – eller skader på hæle eller ben.

Og her er så argumentet for, at der ikke skal lyse fliser af sten på gulvene: De får dig til bevidst at lytte efter de høje hæle, der hamrer ned i flisen. De er hårde at gå på. Og så er de ofte lavet af porøse materialer, som nemt går itu.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *